Хапшење Шарићевих јатака

У Словенији је, у наставку акције "Балкански ратник", ухапшено 15 особа осумњичених да су део организоване криминалне групе Дарка Шарића, рекао је за РТС српски тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић.

Српски тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је за РТС да је у наставку акције "Балкански ратник", у Словенији, данас ухапшено 15 особа осумњичених да су део организоване криминалне групе Дарка Шарића.

Словеначка полиција спровела је акцију хапшења после вишемесечне истраге и у сарадњи са још неколико полиција, потврдили су полицијски званичници у Љубљани, али због истраге нису желели да коментаришу детаље читавог поступка.

Ипак, полицијска рација обухватила је локал чији је власник Драган Тошић, где је претрес почео у уторак око 9 сати изјутра, јавља словеначка телевизија "24 ур".

"Докази су добијени од америчке агенције за сузбијање наркотика, ДЕА, српске Безбедносно-информативне агенције, БИА и словеначких служби", рекла је за Радио Словенију портпаролка полиције Маја Адлешич.

Акција "Балкански ратник", у октобру 2009. године, резултирала је запленом више од две и по тоне кокаина у Јужној Америци. За организовање шверца терети се Дарко Шарић, српски држављанин који је имао пребивалиште у Пљевљима, у Црној Гори, и велики број некретнина и предузећа у Србији.

Акција у Словенији резултат је сарадње и међусобног достављања доказа између Тужилаштва за организовани криминал Србије и Врховног државног тужилаштва Словеније - Одељења за борбу против организованог криминала, наводи се у саопштењу.

Претресањем станова осумњичених пронађени су новац, опојна дрога и ватрено оружје, додаје се у саопштењу.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара