Пријава против "Мишка"

Возач, који је направио више саобраћајних прекршаја у центру града, према саопштењу МУП-а, био је пијан и против њега је поднета прекршајна пријава. Снимак инцидента се појавио на Интернету и изазвао велико интересовање јавности.

Министарство унутрашњих послова, због великог интересовања јавности, издало је званично саопштење о саобраћајном инциденту који се догодио у октобру 2009. испред Скупштине Србије.

У саопштењу се наводи да су дана 16.10.2009. године око 18,30 сати полицијски службеници Управе саобраћајне полиције ПУ за град Београд, извршили алкотестирање Зорана Јовичића из Крагујевца који је управљао аутомобилом „Цитроен Ц5" крагујевачких регистарских ознака.

Том приликом је утврђено да Јовичић има 1,98 промила алкохола у крви, наводи се у саопштењу. Против возача Зорана Јовичића, поднета је прекршајна пријава.

"Тај догађај је био још у октобру прошле године, против њега је поднете су све пријаве онако како закон налаже, он ће одговарати по старом Закону, зато што је прекршај начињен према старом Закону о безбедности саобраћаја", изјавио је министар полиције Ивица Дачић.

 За то дело је предвиђена новчана казна и казна забране управљања моторним возилом у одређеном временском периоду.

Дачић је још нагласио да је због оваквих и сличних возача нови Закон о безбедности у саобраћају био неопходан јер су овакви прекршаји до сада преблаго кажњавани. На основу виђеног, Јовичић би по новом закону био кажњен обавезним притвором до отрежњења, као и са 12 казнених бодова, али и високом новчаном казном.

Инцидент је направио Крагујевчанин тако што се својим возилом, „Цитроен Ц5" кретао у супротном смеру, пресекао две саобраћајне траке, а затим паркирао ауто испред Скупштине тако што се једним делом кретао и по степеницама.

У том тренутку је на степеништу било троје људи, али у овом инциденту нико, срећом, није повређен.

Јавност је била упозната овим догађајем путем видео снимка који се појавио на Интеренту и који је до сада погледало више стотина хиљада људи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво