Окончан протест у новосадском затвору

Протест притвореника новосадског затвора, подигнут због дугих судских процеса и лошег третмана, завршен. Током побуне није било повређених, а у затвору су појачане снаге полиције.

У новосадском затвору завршена је побуна притвореника незадовољних третманом и дугим судским поступцима који се воде против њих.

Притвореници су окончали протест након преговора са представницима суда и затвора, рекла је саветница за односе са медијима Управе за извршење кривичних санкција Зорана Вучићевић.

Вучићевићева је изајвила да су притвореници добили обећање да ће, после малог застоја, случајеви бити решавани брже и додала да су се они после преговора задовољни вратили у своје ћелије.

Синоћ је, у Управи за изврење кривичних санкција речено да у новосадском затвору није дошло до побуне већ до "протеста притвореника који су незадовољни дугим судским поступцима".

Притвореници су тврдили да се решења о продужетку притвора доносе олако, а били су огорчени и на судове што се због реизбора судија и реорганизације мреже судова њихови случајеви споро решавају.

У затвору су биле појачане снаге новосадске полиције, а у току протеста није било повређених, нити било каквих инцидената ни насиља.

Новосадски затвор пројектован је да прими 300 људи, а према различитим изворима, у њему тренутно има око 600 затвореника и притвореника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво