Истрага против "Шакала"

Тужилаштво за ратне злочине поднело захтев за спровођење истраге против бившег припадника паравојне јединице "Шакали" А. С, због сумње да је учествовао у убиству најмање 41 албанског цивила у селу Ћушка.

Српско тужилаштво за ратне злочине поднело је захтев за спровођење истраге против бившег припадника паравојне јединице Шакали А. С, који је у четвртак ухапшен због сумње да је са припадницима те јединице учествовао у убиству најмање 41 албанског цивила у селу Ћушка на Косову и Метохији, 1999. године.

Због тог злочина у притвору је десет особа, а трага се за још најмање 16.

Основано се сумња да је ухапшени А. С, са најмање 26 припадника Шакала, Територијалне одбране и полиције, под командом Небојше Минића, учествовао у убиству Алабанаца, међу којима су и Хасан Чеку и чланови његове породице.

"Ухапшени је учесник једног масовног злочина на том локалитету", рекао је тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић.

Истражни судија Вишег суда у Београду у најкраћем року одговориће на захтев Тужилаштва за ратне злочине које је затражило предузимање истражних радњи како би се тачно утврдило где је масовна гробница са телима Албанаца. Према информацијама Тужилаштва, она се налази у Рудници код Рашке.

"Јуче је одржан састаснак са Еулексом где су договорени даљи кораци. Ми инсистирамо да то буде у што краћем року, пошто видим неке спекулације у медијима да ће то да се отегне, а неће. у нејскорије време ће се извршити ископавање на локалитету за које се сумња да је масона гробнмица", рекао је Вукчевић.

Како Радио-телевизија Србије сазнаје, српско тужилаштво за ратне злочине затражило је од Еулекса проверу информација о могућим локацијама масовних гробница на Косову и Метохији, са телима убијених Срба.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво