Истрага о масовној гробници

Надлежни органи ће учинити све да истраже случај евентуалне масовне гробнице код Рашке, изјавио министар Дачић. Драган Шутановац позвао медије да не спекулишу о броју жртава, учесницима, ни њиховим прикривањима и нагласио да војска није учествовала у том злочину.

Министар полиције Ивица Дачић рекао је да ће бити спроведене све истражне радње у случају откривања евентуалне масовне гробнице код Рашке. Министар одбране Драган Шутановац позвао је медије да не спекулишу о броју жртава и починиоцима у евентуалном прикривању злочина.

"Ако се докаже кривично дело, за све одговорне утврдиће се степен кривице и неће бити прикривања", рекао је Дачић.

Министар полиције је рекао да се појавио нови сведок који тврди да гробница није на том месту већ 200 или 300 метара даље, где су сада изграђени објекти. Целокупном случају се мора приступити темељно, истакао је Дачић.

Дачић је нагласио да на Косову и Метохији треба да се отворе одређене локације на које је српска страна више пута указивала, а за шта до сада није било разумевања, иако постоје сумње да постоје гробнице.

Министар полиције је истакао да случај гробнице код Рашке, где су, како се сумња, остаци тела косовских Албанаца, не треба политизовати.

Министар Шутановац је, коментаришући написе у медијима, према којима је тадашња Војска Југославије учествовала у том догађају, истакао да према његовим сазнањима "Војска Југославије није ни у Тужилаштву помињана у том контексту".

"Ради се о озбиљним државним питањима која превазилазе границе наше земље и треба имати у виду чињеницу да државни органи не желе да трпе последице, уколико се говори на начин на који то није примерено", рекао је Шутановац.

Министар одбране је истакао да му је лично, у разговору са тужиоцем, потврђено да не постоји сумња да је војска учествовала у том евентуланом злочину.

"Уколико тужилац то каже, онда заиста не видим ко може да буде извор новинарима који би тако нешто потврђивао", рекао је министар одбране.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво