Приведен припадник Шакала

Полиција привела припадника паравојне јединице "Шакали", А.С., због сумње да је починио ратни злочин против цивилног становништва у селу Ћушка на Косову, у мају 1999. године, саопштило Тужилаштво за ратне злочине.

На основу захтева Тужилаштва за ратне злочине, полиција је привела А. С., бившег припадника паравојне јединице "Шакали". Њему је одређен 48-часовни полицијски притвор, због основане сумње да је починио ратни злочин против албанских цивила у селу Ћушка на Косову и Метохији, 14. маја 1999. године.

"Осумњичени се налазио у бекству када је 13. марта 2010. године истражном судији Одељења за ратне злочине Вишег суда у Београду приведено девет тада доступних припадника 'Шакала', Територијалне одбране и полиције, осумњичених за ратни злочин у Ћушкој", наведено је у саопштењу Тужилаштва.

Тужилаштво ће, после задржавања у полицијском притвору, затражити спровођење истраге против А.С., због постојања основане сумње да је заједно са 26 припадника "Шакала", ТО и полиције, под командом Небојше Минића, учествовао у убиству најмање 41 албанског цивила у селу Ћушка, међу којима и Хасана Чекуа и неколико чланова његове породице.

"Осумњичени је, на основу доказа којима располаже Тужилаштво, учествовао у силовањима, отимању личне имовине, златног накита, новца и других драгоцености, паљењу породичних кућа, са циљем да се шири страх међу албанским цивилима како би их приморали да напусте места свог пребивалишта и преселе се у Републику Албанију", истакнуто је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво