Нова заплена Шарићеве имовине

Mинистарство правде преузело још шест објеката у Новом Саду, као и возило "Ауди А6" од лица повезаних са кланом Дарка Шарића, рекао државни секретар Слободан Хомен. Одузете ствари биће понуђене на јавној лицитацији, нагласио Хомен.

Државни секретар у Министарству правде Слободан Хомен изјавио је да је то министарство од лица повезаних са кланом Дарка Шарића преузело још шест објеката у Новом Саду, као и возило "Ауди А6".

Хомен је прецизирао да су одузете три породичне куће и стан у Новом Саду у власништву Дубравке и Радована Штрпца, као и два стана Јосипа Шарића, површине преко 200 метара квадратних.

"Такође, добили смо сагласност истражног судије да се покретне ствари које су одузете од Дарка Шарића - из стана на Новом Београду, куће на Татарском брду, као и од повезаних лица, продају на аукцији, односно на начин који је предвиђен Законом о одузимању имовине проистекле из кривичног дела", рекао је Хомен.

Према Хомену, стручњаци у овом тренутку врше процену тих ствари, које ће најкасније до половине јуна бити понуђене на јавној лицитацији.

Тачан термин прве јавне продаје, коју ће организовати Дирекција за управљање одузетом имовином, биће благовремено објављен, рекао је Хомен.

"Верујем да ће већина ствари које буду понуђене на јавној лицититацији одмах наћи свог купца. Оно што не буде продато може још једном бити понуђено на јавној аукцији, након чега покретне ствари могу бити продате путем непосредне погодбе", објаснио је Хомен.

Државни секретар је подсетио да закон предвиђа да уколико покретне ствари током годину дана не буду продате, буду поклоњење у хуманитарне сврхе, односно искоришћене на најбољи могући начин.

Хомен је додао и да ће се та, као и друга до сада одузета имовина, користити за помоћ социјално угроженом становништву, кроз финансирање рада народних кухиња и других потреба најсиромашнијих грађана Србије.

Српски тужилац за организовани криминал подигао је прошлог месеца оптужнице против двадесеточлане српско-црногорске групе, предвођене Дарком Шарићем, за кријумчарење 2,6 тона кокаина 2009. године из Јужне Америке.

Шарић је у Србији осумњичен, између осталог, за организовање шверца 2,2 тоне кокаина и за њим је рашписана Интерполова потерница.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара