Обустављена истрага о претњама Станковићевој

Суд обуставио истрагу против петорице навијача Партизана, осумњичених да су угрожавали сигурност новинарки Бранкици Станковић.

Први основни суд у Београду обуставио је истрагу против петорице навијача Партизана који су били осумњичени за угрожавања сигурности ауторке "Инсајдера" Бранкице Станковић на фудбалској утакмици Партизан-Шахтјор, изјавила је агенцији Танјуг портпарол суда Ивана Рамић.

Пошто је Тужилаштво одустало од кривичног гоњења према Александру Копривици, Александру Ивановићу, Милошу Живанчевићу, Драгутину Бараћу и Бојану Глишовићу после спроводене истраге, истражни судија је донео решење којим се према њима обуставља истрага, прецизирала је Рамић.

Због истог инцидента, када су навијачи са јужне трибине скандирали Станковићевој "Опасна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија", Тужилаштво је подигло оптужницу против шесторице осумњичених, коју је Први основни суд међутим одбацио 22. априла и ослободио их оптужбе за угрожавање сигурности новинарке.

Оптужница је одбачена као поднета од неовлашћеног тужиоца, јер према ставу Судског већа у радњама оптужених за које се терете нема елемената кривичних дела угрожавања сигурности и насилничког понашања, већ кривичног дела увреде што се гони по приватној тужби.

Тужилаштво је због одбацивања оптужнице најавило жалбу Апелационом суду, а Министарство правде је иницирало поступак за утврђивање да ли је судија у том случају прекршио закон.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво