Ухапшен члан банде "Пинк пантер"

Интерпол је данас саопштио да је на граници Србије и Црне Горе ухапшен један члан групе "Пинк пантер". Хапшење уследило као резултат сарадње полиција Србије и Црне Горе, на основу информација власти Аустрије.

На граници између Црне Горе и Србије ухапшен је човек за кога се сумња да је члан групе "Пинк пантер", која се специјализовала за крађу накита широм света, саопштио је данас Интерпол.

Бојан Вучковић (24) је ухапшен приликом контроле на српско-црногорској граници, саопштио је Интерпол, чије је седиште у Лиону.

Аустријска полиција за њим трага због сумње да је учествовао у пљачки једне златаре у Бечу у новембру 2008. године. 

Вучковић је ухапшен на основу информација које су дале аустријске власти а званично идентификован сарадњом полиција Црне Горе, Србије и Аустрије и уз помоћ радне групе специјално оформљене у Интерполу да трага за члановима организације "Пинк пантер".

Интерпол је 2007. формирао ту групу која из Лиона координира информације од полиција из 188 земаља чланица.

Група "Пинк пантер", коју углавном чине држављани земаља бивше Југославије је, по наводима Интерпола, последњих неколико година украла накит вредан преко 250 милиона евра у луксузним продавницама накита широм света.

Назив су јој дали британски полицајци после крађе у Лондону кад су пронашли дијамант скривен у креми за лице као у једном од популарних филомва Блејка Едвардса "Пинк пантер" .

У септембру 2009. троје Срба који су оптужени да припадају тој организацији осуђени су у Француској на казне између шест и 15 година затвора.

У априлу 2009. године кипарски суд осудио је на девет месеци затвора једног Црногорца за ким су трагали Шпанија, Бахреин, Јапан и Уједињени Арапски Емирати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво