Капетан Драган кампује у џунгли?

Адвокат Капетана Драгана рекао пред судом да се његов клијент највероватније налази негде у џунгли и додао да верује да ће се предати властима у року од два месеца.

У расправи пред Апелационим судом Новог Јужног Велса, адвокат Капетана Драгана, Клајв Еват, рекао је да његов клијент можда није у могућности да се одазове налогу за привођење, јер "највероватније кампује негде у џунгли".

Аустралијен у данашњем броју пише да је адвокат Еват "изразио наду да ће се његов клијент предати у року од наредна два месеца".

Лист наглашава да су расправу пред Судом помно пратила два званичника Федералне полиције, али су одбили да коментаришу ток досадашње потраге за Капетаном Драганом.

Расправа пред судом вођена је поводом тужбе Капетана Драгана за клевету, поднете против издавача новина Аустралијен.

Тај издавач је на свом сајту, 2005. године, објавио опширан текст са детаљима наводне злочиначке активности аустралијског држављанина Данијела Снедена, алијас Драгана Васиљковића, познатог и као Капетан Драган, као "вође српске милицијске јединице".

Издавач Аустралијена тражио је да се тужба одбије, али је суд оставио рок до 5. јула ове године, до када би требало да се сазна место боравка Капетана Драгана, или да се он преда властима, односно да буде ухапшен.

Чланак о том рочишту Аустралијен завршава опаском да је "суду приложен мејл Наде Лукић-Брус, која подржава Васиљковића и која је власник куће у Кофс Харбору, познатој као последње боравиште бегунца, а тај мејл послат је са личног налога Драгана Васиљковића. Мејл је послат 30. априла ове године".

Драган Васиљковић недоступан је аустралијским правосудним органима од 30. марта 2010. године, када је Врховни суд прихватио захтев Хрватске за изручењем, због суђења за наводне ратне злочине, које је починио 1992. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво