Истрага због претњи Тадићу

Полиција почела истрагу поводом претњи председнику Србије Борису Тадићу на друштвеној мрежи "Фејсбук". Министар полиције Ивица Дачић рекао да се претње, како државним функционерима, тако и другим грађанима, схватају озбиљно.

Министар полиције Ивица Дачић рекао је поводом претњи председнику Борису Тадићу на мрежи "Фејсбук" да је МУП почео истрагу тим поводом и да се све претње, како државним функционерима, тако и другим грађанима, схватају озбиљно.

"МУП ће се у конкретном случају обратити Сједињеним Америчким Државама, јер без сарадње са њиховим министарством правде није могуће добити податке од "Фејсбук" централе", рекао је Дачић.

"Уколико дођемо до неких података, ти људи ће бити ухапшени и процесуирани", рекао је Дачић новинарима после отварања регионалне конференције "Ванредне ситуације, суочавање са последицама терористичких аката".

Дачић је рекао да је неопходна сарадња са "Фејсбуком", да би се открили они који стоје иза те групе за шта су потребни судски налози Министарства правде САД, којем су се надлежни српски органи тим поводом више пута до сада обраћали у различитим случајевима.

Према речима Дачића, МУП ће, заједно са другим безбедносним структурама, најоштрије реаговати када су у питању претње не само државним функционерима, него и свим осталим грађанима.

"Безбедност највиших државних функционера је и до сада била на максималном нивоу и тако ће бити и даље", нагласио је министар.

Претње председнику Тадићу преко "Фејсбука" осудили су и председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић и посланици.

Ђукић-Дејановић рекла је новинарима у Скупштини да од државних органа очекује да учине све што је потребно у циљу безбедности председника и додала је да ће програм Владе и председника државе о борби против организованог криминала бити остварен "без обзира на сва незадовољства оних чији се интереси косе са реализацијом тог прогарама".

ДС: Очекујемо реакцију свих надлежних

Јелена Триван, портпарол Демократске странке раније је изјавила да се на друштвеној мрежи "Фејсбук" појавила група под називом "Тадићу џаба ти блиндирана мечка кад отвориш врата снајпер те чека" и позвала све државне органе да најоштрије реагују због тих, најновијих претњи председнику Србије.

"Очекујемо да реакција државних органа буде најжешћа и најоштрија и да у овом смислу треба да реагују све надлежне институције, од безбедносних до правосудних, али такође очекујемо оштру реакцију и политичких партија и медија", рекла је Триванова новинарима у Скупштини Србије.

"У јавности постоји озбиљна замена теза криваца и жртава. Данас се сви, чак и они који угрожавају туђу безбедност, позивају на сопствену угрожену безбедност, а јасно је ко је данас у Србији угрожен и због чега", напоменула је Триван.

Портпаролка ДС-а је истакла да Тадић, Влада Србије и владајућа већина воде најоштрију борбу против организованог криминала и мафије и да се збот тога налазе на удару.

Према њеним речима, постоје и неке паралелне структуре подршке организованом криминалу, а да би држава борбу добила и да би из ње изашла као победник мора имати подршку јавног мнења за то што чини.

"Ствари су врло једноставне - ова Влада је покренула вероватно највећу акцију у историји против организованог криминала, који има своје пипке у свим сегментима друштва, и наравно да се у том смислу разни сегменти друштва јављају и креирају такво јавно мњење у којем имате претње и слично. Битно је да имамо апсолутну подршку јавног мњења и да јасно дефинишемо ко прети, одакле и зашто долазе те претње", рекла је Јелена Триван.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво