Оптужени негирају да су убили Татона

Пред Вишим судом у Београду настављено суђење четрнасторици оптужених за убиство навијача француског клуба "Тулуз" Бриса Татона. Оптужени Драган Томасовић и Милан Вујовић негирали су умешаност у убиство.

Драган Томасовић и Милан Вујовић, оптужени за убиство навијача француског фудбалског клуба Тулуз Бриса Татона, у центру Београда септембра 2009. године, настављено је суђење пред Вишим судом у Београду.

Оптужени су негирали кривицу за умешаност у убиство француског навијача.

"Не признајем извршење кривичног дела. Оптужен сам само зато што сам прошао поред тог места. Да сам то учинио, рекао бих и тиме скратио ову агонију", рекао је Томасовић у својој одбрани.

Он је навео да се 17. септембра прошле године чуо са осталим навијачима, али да нико није помињао тучу и додао да су се нашли у Теразијском парку и кренули ка Обилићевом венцу.

Оптужени је навео да је код гараже на Обилићевом венцу чуо буку и ломљаву стакла и да су сви кренули да трче уз степенице које воде до Обилићевог венца.

"Нисам имао капу 'фантомку', као што пише у оптужници, него капу за мотоцикл. Видео сам младића у светлољубичастој мајици коме је глава отекла, али мислим да то није био Татон", рекао је Томасовић.

Вујовић отишао у правцу Кнез Михаилове

Милан Вујовић је, такође, одбацио кривицу и у одбрани навео да је тог дана ишао на стадион Партизана ради прављења кореографије за навијање и да га је звао оптужени Иван Грковић.

"Нашли смо се у парку и кренули ка Обилићевом венцу, јер се пронела вест да се тамо туку навијачи Тулуза и Црвене звезде и да су у тој тучи повређени навијачи Партизана", рекао је Вујовић.

Вујовић је, као и Томасовић, испричао да је на дну степеница чуо како се ломе стакла и да се попео на врх степеница.

"Летеле су чаше и флаше, а пошто сам раније повређен у главу и сваки ударац био би кобан, после две секунде сам се окренуо на другу страну и отишао у правцу Кнез Михаилове", рекао је Вујовић.

Група од 14 оптужених за убиство навијача француског фудбалског клуба Тулуз Бриса Татона (28), у центру Београда, септембра 2009. године, терети се за кривично дело тешко убиство.

Татон је брутално пребијен 17. септембра прошле године, у башти кафеа на Обилићевом венцу. Од повреда је умро после 12 дана у београдском Ургентном центру.

Оптужени Ђорђе Прелић и Дејан Пузигаћа су у бекству и њима се суди у одсуству. Поред њих, оптужени су и Степа Петровић, Стефан Величковић, Милан Тарлаћ, Драган Томасовић, Јован Карбић, Бојан Матијевић, Милан Вујовић, Иван Грковић, Владан Сувајац, Љубомир Марковић, Бранимир Четник и Дејан Станковић, који ће у судницу бити доведени из притвора.

Владимир Бошковић оптужен је за помагање починиоцима после извршеног кривичног дела и он ће се једини бранити са слободе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво