Одлучно против организованог криминала

До сада од криминалаца одузето 150 милиона евра, рекао државни секретар Слободан Хомен и најавио наставак борбе против организованог криминала.

Гостујући у емисији РТС-а "Да можда не", државни секретар Министарства правде Слободан Хомен најавио је наставак борбе против организованог криминала.

Уз наставак успешне примене закона, Хомен очекује да ће бити одузето више новца и имовине стечене криминалом. До сада је од криминалаца одузето 150 милиона евра.

"Овај први вид борбе се односи на организовани криминал и класична дела као трговина дрогом, а други део ће бити много интересантнији управо кад дођемо до кривичних дела везаних са корупцијом, примањем и давањем мита, прање новца и мислим да ће то бити далеко више новца и далеко више имовине", рекао државни секретaр у Министарству правде, Слободан Хомен.

Хомен је такође рекао да ће дисциплинска комисија Високог савета судства утврђивати да ли је судија прекршио закон приликом поступања у предмету, када је одбацио оптужницу против шест навијача "Патризана" за угрожавање безбедности новинарке Бранкице Станковић.

"Неће се испитивати судска одлука, већ поступање судије у предмету - да ли је кршио закон", рекао је Хомен.

Према његовим речима, у поступак пред дисциплинском комисијом Високог савета судства неће се мешати ниједна друга власт, пошто је дисциплински тужилац и сам судија, те да ће "саме судије ценити да ли је у овом случају прекршен закон или не".

Хомен је навео да закон предвиђа јасне дисциплинске санкције уколико се утврди одговорност судије, које се крећу од смањења плате до разрешења.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво