Драшковић и Голубовић негирали кривицу

Оптужени Андрија Драшковић и Александар Голубовић негирали кривицу за убиство Зорана Плећића, у београдском ресторану "Кнез" септембра 2000. године.

На почетку шестог суђења за убиство Зорана Плећића, у београдском ресторану "Кнез", септембра 2000. године оптужени Андрија Драшковић и Александар Голубовић негирали су кривицу.

"Не признајем извршење кривичног дела које ми се ставља на терет. Немам шта да додам, све сам рекао на ранијим суђењима", рекао је Драшковић, који је раније тврдио да је на Плећића пуцао у самоодбрани.

Голубовић је такође навео да је све што је имао да каже изнео у ранијим одбранама.

Драшковић и Голубовић су од 2001. године на претходних пет суђења одбрану изнели најмање осам пута.

Вештак судско-медицинске струке Бранимир Александрић и балистичар Милан Куњадић такође су остали при ранијим налазима вештачења.

Драшковић је приликом давања личних података рекао да је завршио Вишу економску школу и да је по занимању економиста, као и да је власник фирме ДЛМ.

На питање судије Зоране Трајковић колико месечно зарађује, Драшковић је одговорио да не зна шта се подразумева под зарадом и навео да месечно зарађује око 2.000 евра.

Додао је да од непокретности поседује локал у Београду, површине између 150 и 200 квадратних метара и да "не може да се сети да ли има још некретнина, можда нешто у Црној Гори".

"Колико знам, нисам осуђиван", рекао је Драшковић, а на питање судије да ли се против њега води још неки кривични поступак, Драшковић је одговорио: "Не, да ја знам".

Голубовић је навео да не зна тачно колико зарађује и да је власник фирме Сабат, као и да нема некретнине у свом власништву, а да његова незапослена супруга има стан у власништву.

Драшковићев бранилац Вељко Делибашић предложио је да се поново као сведок саслуша Елена Карић, бивша Драшковићева супруга, која је очевидац убиства Плећића, као и да сведоче троје вештака психијатара.

Суд је прихватио поновно сведочење вештака псхихијатара, а одбио да поново буде саслушана Елена Карић. Наставак суђења заказан је за 18. мај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво