Наставак суђења за убиство Татона

Оптужени Јован Карбић који се са још 13 навијача Партизана терети за тешко убиство Бриса Татона, негирао кривицу и изразио жаљење због губитка једног младог живота.

У наставку суђења оптуженима за убиство Бриса Татона, саслушан оптужени Јован Карбић (19), који се са још 13 навијача Партизана терети за тешко убиство Бриса Татона. Он је негирао кривицу пред Вишим судом у Београду, и изразио жаљење због губитка једног младог живота. 

Карбић је потврдио да је 17. септембра, када се догодила туча, добио позив од Ивана Грковића, такође оптуженог, да дође у центар града али је променио исказ који је дао истражном судији да је ту поруку схватио као позив на тучу са француским навијачима, већ је рекао да је то схватио као позив да се Французи само вербално провоцирају.

Карбић је рекао да се нашао са групом од око 30 навијача Партизана у парку испод хотела Москва и да је од непознатог младића узео навијачку бакљу. Након тога, кренули су ка Обилићевом венцу у две групе и из два правца, након што су обавештени да се тамо налазе навијачи Тулуза.

Оптужени је рекао да је туча већ почела, када је његова група стигла до степеница испод гараже на Обилићевом венцу, али није могао да каже ко је у тој тучи учествовао. Додао је да се попео уз степенице и "из страха" запалио бакљу и бацио је у правцу једног француског навијача који је устајао са земље, након што су га тукли, јер је веровао да ће Француз кренути ка њему.

Он је изразио уверење да тај навијач сигурно није убијени Брис Татон, јер је запамтио како он изгледа и могао је да упореди његов изглед са сликом Татона коју је касније видео у новинама. Након тога, према његовим речима, удаљио се ка хотелу Палас и отишао кући, одакле је нешто касније кренуо ка стадиону на утакмицу. 

Карбић је рекао да је бакљу имао код себе јер је тог дана било у плану да се на стадиону направи кореографија са упаљеним бакљама, а не због тога што је планирао да је користи у тучи. 

У првом делу рочишта, свој исказ, који је почео јуче, завршио је Иван Грковић, који је одговарао на питања тужилаштва, адвоката и председавајуће судског већа Мирјане Илић.

Заступник породице Татон, адвокат Слободан Ружић рекао је новинарима, после данашњег претреса, да је у контакту са родбином и да ће породица убијеног Француза, највероватније, доћи на други део суђења, који се очекује крајем маја.

Суђење се наставља у понедељак, 26. априла.

На јучерашњем саслушању Љубомир Марковић је негирао да је учествовао у организовању групе која је напала француске навијаче. Кривицу је негирао и Иван Грковић.

Почетак суђења обележило је и велико интересовање домаће и стране јавности. За јавност ће бити затворен само део поступка током којег би требало да сведоче заштићени сведоци.

Двадесетосмогодишњи Брис Татон и група француских навијача нападнути су 17. септембра 2009. године, у дану одигравања фудбалске утакмице Партизан-Тулуз. Татону су нанете тешке телесне повреде од којих је након 12 дана преминуо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара