Оптужени негирали умешаност у убиство Пуканића

У наставку суђења за убиство Иве Пуканића и Нике Фрањића пред Специјалним судом, оптужени Жељко Миловановић и Миленко Кузмановић рекли су да нису умешани у злочин.

Оптужени Жељко Миловановић и Миленко Кузмановић негирали су данас пред Специјалним судом у Београду кривицу за умешаност у убиство власника хрватског Национала Иве Пуканића и његовог сарадника Нике Фрањића, у Загребу, 23. октобра 2008. године.

Миловановић није желео детаљније да се изјашњава о оптужници јер, како је рекао, није имао увид у све списе предмета.

"Нисам то урадио и не признајем дела за која сам оптужен. Ни на који начин нисам учествовао у убиству Пуканића", изјавио је Миловановић.

Истичући да не познаје ни Сретена Јоцића званог Јоца Амстердам, оптженог за организовање Пуканићевог убиства, као ни оптуженог Миленка Кузмановића, Миловановић је навео да је за њих чуо из новина и на телевизији, а први пут их је видео на суђењу, које је почело пре два дана.

"Не бих се детаљно изјашњавао о наводима оптужнице, јер ни после девет месеци у притвору нисам добио списе предмета", навео је Миловановић и пожалио се судији да му је после хапшења речено да може да користи лап топ и разматра списе у електронском формату, али да му је то касније онемогућено.

Миловановић је оптужен да је поред Пуканићевог аутомобила паркирао мотор са експлозивом који је усмртио сувласника Национала и његовог сарадника.

Кузмановић, који се терети да је атентаторима требало да омогући бекство из Хрватске, изјавио је да познаје браћу Матанић који су у Хрватској оптужени за учешће у том убиству, али да је за злочин чуо из медија.

Сретен Јоцић је у својој одбрани коју је изнео на суђењу у уторак и среду тврдио да хрватски министар полиције Томислав Карамарко спречава хапшење других особа и смишљено усмерава истрагу у његовом правцу, јер је, како је навео, за Хрватску битно да је Србин убио Пуканића.

"Мотив хрватских власти и Карамарка је да се убиство Пуканића никад не расветли и да се извезе у Србију", казао је Јоцић.

Оптужница Тужилаштва за организовани криминал терети Јоцића да је организовао криминалну групу која је извршила убиство Пуканића и Нике Фрањића 23. октобра 2008. године, тако што је са "за сада неидентификованим лицем" постигао договор да за 1.500.000 евра убије власника хрватског "Национала".

Тужилаштво наводи да су, поред Јоцића, припадници криминалне групе постали Миловановић и Кузмановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара