Одложено суђење Шешељу за непоштовање суда

Због проблема у авиосаобраћају одложено суђење лидеру СРС Војиславу Шешељу за непоштовање суда, које је било најављено за уторак, саопштио Хашки трибунал.

Суђење лидеру Српске радикалне странке Војислава Шешеља за непоштовање суда, које је требало да почне сутра, одложено је због немогућности тужиоца пријатеља суда да се појави на суђењу због проблема у авиосаобраћају изазваних облаком пепела из вулкана на Исланду, саопштено је из Хашког трибунала.

Тужилац пријатељ суда Брус Мекфарлејн, који се налази у Северној Америци, затражио је од суда одлагање поступка због затварања ваздушног простора изнад северне Европе.

Прво појављивање Шешеља било је заказано за сутра, а измењени датум и време суђења биће накнадно саопштени, наводи се у саопштењу из Хага.

Ово је други пут да се Шешељу суди за непоштовање суда.

У претходном поступку, 21. јануара 2009. године Шешељ је оптужен за обелодањивање, у једној од својих књига, поверљивих информација о тројици заштићених сведока и 24. јула је осуђен на 15 месеци затвора.

Лидер радикала је на ту пресуду уложио жалбу, а шеф правног тима за Шешељеву одбрану Зоран Красић изразио је јуче очекивање да би Жалбено веће Трибунала до краја маја могло донети одлуку о тој жалби.

Нова оптужница против Шешеља због непоштовања суда, подигнута 4. фебруара, терети га да је, у својој књизи, открио имена, занимања и места боравка 11 заштићених сведока, чиме је прекршио правила Трибунала, наведено је у саопштењу тог суда.

Шешељу се, одвојено, у Хагу суди за ратне злочине почињене од 1991. до 1993. године у Босни и Херцеговини, Хрватској и Војводини.

Лидер СРС се 24. фебруара 2003. године добровољно предао Хашком трибуналу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије