Истрага против бившег припадника "Зенги"

Тужилаштво за ратне злочине поднело захтев за спровођење истраге против хрватског држављанина и бившег припадника Збора народне гарде, такозваних "Зенги", осумњиченог за злочин над цивилима у општини Грубишно Поље, у Хрватској, 1991. године.

Против В.М, који је јуче ухапшен у Димитровграду, на граничном прелазу са Бугарском, Тужилаштво за ратне злочине поднело је истражном судији Већа за ратне злочине Вишег суда у Београду захтев за спровођење истраге.

Ухапшени В.М. је хрватски држављанин и бивши припадник Збора народне гарде, такозваних "Зенги" 

В.М. се сумњичи да је у селу Растовац, у општини Грубишно Поље, октобра 1991. године убио једну особу српске националности тражећи у његовој кући његовог сина и оружје.

Према информацијама којима располаже Тужилаштво, осумњичени потиче из криминогене средине, био је припадник Легије странаца, а у Хрватској је, пре избијања ратних сукоба због убистава осуђен на вишегодишњу затворску казну.

Пред Већем за ратне злочине Вишег суда у Београду за злочин над хрватским цивилима у општини Грубишно Поље, у мају прошле године је на 10 година затвора осуђен Бора Трбојевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара