СРС: Шешељ у уторак пред судијама

Лидер радикала Војислав Шешељ појавиће се пред Хашким судом у уторак, 20. априла, изјавио шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља Зоран Красић. Циљ поступка је да се оправда и продужи боравак Шешеља у притвору, рекао Красић.

Шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља у Хашком трибуналу Зоран Красић изјавио је да ће се у уторак, 20. априла, лидер радикала појавити пред судијама у поступку за непоштовање суда. 

Циљ тог поступака да се оправда и продужи боравак Шешеља у притвору, истакао Красић, оцењујући да је лидер радикала у сваком погледу дискриминисан.

Красић је истакао да је за исти прекршај Флоренс Артман кажњена само новчано, а Шешељ осуђен на петнаестомесечну затворску казну.

На суђењу Шешељу у поступку за ратне злочине почетком маја требало би да се појави последњи сведок суда, рекао је Красић изразивши очекивање да ће током тог месеца суд одлучити да ли има елемената за ослобађајућу пресуду.

Красић је рекао да су се саветници Војислава Шешеља, Борис Алексић, Марина Рагуш, Дејан Мировић и Немања Шаровић, који имају право на привилеговану комуникацију за лидером радикала, вратили синоћ из тродневне посете Шешељу да неће бити испуњени услови за Шешељеву одбрану и да ће и остали саветници ускоро посетити Шешеља.

Шешељу се суди за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја у Хрватској и Војводини и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993. године.

Војислав Шешељ је 21. јануара 2009. године додатно оптужен за непоштовање трибунала због обелодањивања имена и других личних детаља три сведока чији је идентитет по налогу претресног већа био заштићен од јавности.

Шешељ је 24. јула осуђен на 15 месеци због непоштовања суда и он је 5. октобра поднео жалбу на ту пресуду. Шешељ је 4. фебруара 2010. по други пут оптужен због објављивања у књизи података о 11 заштићених сведока.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара