Наставак заплене Шарићеве имовине

Због сумње да се ради о имовини одбеглог Дарка Шарића, посебно одељење Вишег суда у Београду привремено одузело већински пакет акција новосадских хотела "Путник" и "Војводина".

Посебно одељење Вишег суда у Београду привремено је одузело од Конзорцијума правних лица "Маестралтурс" већински пакет акција новосадских хотела "Војводина" и "Путник" за које се сумња да су купљене новцем одбеглог Дарка Шарића, оптуженог за организовање криминалне групе оптужене за кријумчарење кокаина.

Суд је усвојио захтев Тужилаштва за организовани криминал јер је оценио да постоји основана сумња да се наведени Конзорцијум правних лица само формално појављује као купац наведених акција за Шарићев рачун, саопштило је Тужилаштво.

Тужилац за организовани криминал у саопштењу наводи да постоји основана сумња да се ради о имовини која је проистекла из кривичног дела које је извршио Шарић.

Од Конзорцијума правних лица - привредног друштва "Маестралтоурс" из Будве и Акционарског друштва за туризам, хотелијерство и угоститељство "Палић" из Суботице, привремено је одузето 59.123 акција хотела "Војводина" и 68.390 акција хотела "Путник", које се воде на акционара "Конзорцијум".

"Конзорцијум" је уз гаранције "Металс банке", купио 69,70 одсто друштвеног капитала хотела "Путник" у Новом Саду 24. фебруара 2009. године за 203.355.000 динара, као и 70 одсто друштвеног капитала хотела "Војводина" у Новом Саду 3. априла 2009. године за 136 милиона динара.

Привремено одузимање, поред осталог, обухвата и забрану располагања свим правима, отуђење и право гласа из напред наведених хартија од вредности, а забрана је уписана у Централни регистар, депо и клиринг хартија од вредности.

Привремено одузетом имовином управљаће Дирекција за управљање одузетом имовином.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против Шарића и још 19 осумњичених за кријумчарење велике количине кокаина током 2009. године на територији Србије, западне Европе и Јужне Америке.

Шарићевој групи до сада је притвемено одузето преко 25 објеката, сходно Закону о одузимању имовине стечене кривичним делом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара