Ухапшени нападачи на путнички воз

Због сумње да су уз претњу ватреним оружјем напали путнике воза на линији Београд-Лапово и демолирали један вагон, ухапшене четири особе. У нападу хулигана повређена два радника Железнице и пет путника.

Београдска полиција ухапсила је Марка Исаиловића (25), Бранка Катића (24), Бобана Танасковића (24) и Марка Стошића (23) због сумње да су извршили кривично дело разбојништва на железничкој станици Рипањ Колонија, у којем је повређено седам особа.

Осумњиченима је одређено полицијско задржавање и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени дежурном истражном судији Вишег суда у Београду.

Приликом уласка воза на стајалиште један од нападача нанишанио је пиштољем у машиновођу, а потом са остатком групе која је била наоружана шипкама, моткама и ланцима, утрчао у воз.

Машиновођа Мирослав Станић рекао је да нападачи "нису дирали ни први ни други вагон, они су већ знали у ком вагону се налазе они кога су тражили".

Према речима Станића, нападачи су извадили једног дечка из вагона, узели су му ранац, а након тога је неко повикао "завршили смо, бежимо".

Кондуктер воза који је саобраћао на релацији Београд-Лапово Александар Стојановић рекао је да су макскирани нападачи напали путнике који су билу у трећем вагону од локомотиве.

У саопштењу "Железница Србије" наводи се да су пет путника и два железничара превезени на Војно-медицинску академију у Београду.

Полиција је утврдила да је трећи вагон воза демолиран и да су стакла поломљена.

Портпарол "Железница Србије" Ненад Станисављевић рекао је да је та компанија инсистира да се сви овакви случајеви третирају и као напади на угрожавање безбедности железничке имовине, као случајеви угрожавања јавне безбедности и као напад на службена лица.

Воз је због напада хулигана у станици Рипањ стајао 100 минута, од 0.15 до 1.55 часова.

"Железнице Србије" су саопштиле и да су прошле ноћи непозната лица каменовала путнички воз у железничкој станици Нова Пазова, али да повређених није било.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара