Списи о Шарићу за два месеца у Подгорици

Србија ће Црној Гори доставити списе предмета о шверцу кокаина након што оптужница против групе Дарка Шарића постане правоснажна, што може да се очекује за око два месеца, саопштио је специјални тужилац за организовани криминал у Београду Миљко Радисављевић.

Специјални тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић изјавио је да ће Србија Црној Гори доставити списе предмета о шверцу кокаина, након што оптужница против групе Драка Шарића постане правоснажна.

Радисављевић је, након што је објављено да ће врховна државна тужитељка Црне Горе Ранка Чарапић од српских колега затражити копију списа о "случају Шарић", подгоричком дневнику Вијести изјавио да се прослеђивање списа може очекивати за око два месеца, након што истекне рок за одлучивање по жалбама за оптужницу.

Српско тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против Дарка Шарића и још 19 припадника његове криминалне групе, због сумње да су током 2009. године кријумчарили велику количину кокаина.

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је да прикупљени докази показују да постоји основана сумња да су Дарко Шарићи из Београда, Горан Соковић из Пљеваља и Жељко Вујановић из Крагујевца организовали ову криминалну групу ради промета опојне дроге кокаин.

Овој тројици се, навео је Радисављевић, стављају на терет најтежи облици кривичних дела - удруживање ради вршења кривичних дела за које им прети од 10 до 30, односно 40 година затвора, као и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, за које је запрећена минимална казна од 10 година затвора.

Српско тужилаштво раније је одбило да црногорским колегама достави "тражене податке и доказе", орочивши то до правоснажног окончања јединственог кривичног поступка, који се водио у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије