Почело суђење због смрти Ање Граховац

Сувласник клинике "Перфекта" Дејан Милутиновић и анестезиолог Станоје Глишић одбацили кривицу за смрт трогодишње девојчице Ање Граховац, на почетку суђења пред Вишим судом у Београду.

Пред Вишим судом у Београду почело је суђење четворици лекара оптужених да су несавесним поступањем, примењујући неподобна средства и начином лечења допринели смрти трогодишње Ање Граховац, оперисаној на клиници "Перфекта".

На почетку суђења, сувласнк клинике "Перфекта" Дејан Милутиновћ и анестезиолог Станоје Глишић одбацили су кривицу за смрт девојчице.

Глишић је рекао да се не осећа кривим ни по једној тачки оптужнице и да није тачно да није користио лекове и средства потребне за операцију катаракте Ање Граховац, како се то наводи у оптужници.

"Нетачно је да нисам савесно поступао, јер сам предузео све мере за проверу апарата за анестезију пре операције", рекао је Глишић.

Првооптужени Милутиновић је рекао да као отац троје деце осећа велику моралну одговорност и изразио саучешће родитељима девојчице.

Додао је да у оптужници има много неистина и навео да је он хирург и да није био задужен да води рачуна о апарату за анестезију, него да је то био задатак анестезиолога.

Милутиновић је навео да је апарат за анестезију набављен из Немачке 2003. године као донација анестезиолога Владана Бранковића, који ради у тој земљи.

Он је рекао да је "апарат савршен и поуздан" јер може да ради у свим условима и  додао да није знао када је произведен. Према наводима оптужнице, апарат је произведен 1984. године.

Милутиновић је навео да је клиника у којој је радио била једна од боље опремљених клиника на Балкану и да је имала овлашћења за више врста операција, између осталог и за операцију катаракте, каква је примењена у случају Ање Граховац.

Суђење ће пред већем судије Славице Николић бити настављено сутра, када би требало да сведоче родитељи девојчице Александар Граховац и Ивана Граховац.

Поред Милутиновића и Глишића, оптужен је и Божидар Илић, сви за кривично дело против здравља људи, док је Милан Васиљевић оптужен за помагање у извршењу кривичног дела.

Ања Граховац преминула је две недеље после операције, услед оштећења изазваних мањком кисеоника при операцији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара