Преко Интернета до новца

Ухапшен Слободан Б. из Суботице, јер је путем Интернета прикупљао новац, лажно се представљајући као отац тешко оболелог дечака.

Из Министарства унутрашњих послова Србије саопштено је да је  Служба за безбедност против организованог криминала ухапсила Слободана Б, из Суботице. Деветнаестогодишњи младић лажно се представљао као отац оболелог дечака и на тај начин узимао новац за његово лечење.

За његово лечење више грађана из земље и иностранства уплатило је новац у динарима или девизама на његове банковне рачуне.

Полиција наводи да је Слободан Б. и на друштвеној мрежи "Фејсбук" отворио групу под називом "Апел за помоћ Страхињи Бојовићу", којоj се придружило више од 4.000 корисника. Захтеве за помоћ послао је и на адресе више различитих Интернет сајтова.

Слободан Б. је на свом веб сајту тврдио да је већ прикупљено око девет одсто потребне суме. Слободан је на "Фејсбуку" под лажним именима остављао поруке представљајући се као један од донатора и позивао остале да крену његовим примером.

На основу прикупљених доказа и наредби истражног судије Вишег суда у Београду, Служба за безбедност је блокирала рачуне у пословним банкама који су коришћени за прикупљање новца, а до сада није уплаћена значајнија свота.

Полиција верује да је већи број грађана Слободану Б. уплатио новац и позива оштећене да се јаве на телефон 011/311-72-08.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара