Ухапшена група радника "МИН задруге"

Због сумње да су злоупотребили службени положај и на незаконит начин разделили плацеве у насељу Доња Врежина ухапшено четворо радника "МИН задруге" из Ниша.Осумњиченима одређен једномесечни притвор.

Четворо радника "МИН задруге" у Нишу ухапшено је због сумње да су злоупотребили службени положај и на незаконит начин разделили плацеве у насељу Доња Врежина, саопштено је у Полицијској управи у том граду.

Ухапшени су секретарица у задрузи Златиборка В. (52), референт Снежана К. (48), руководилац финансијске службе Богољуб С. (64) и Петар Р. (67), који се терете да су задрузи нанели штету од 57,4 милиона динара, речено је на конференцији за новинаре.

Златиборка је, крајем 2007. године, донела одлуку Управног одбора "МИН задруге" о расподели два хектара земљишта на 12 запослених, колико је радило у задрузи у том тренутку, и одлуку подвела под датум 29. 9. 2004. године.

Осумњичена Златиборка је ту одлуку потписала и оверила печатом, иако таква одлука није донета на Управном одбору, рекли су у полицији.

Петар Р. је као директор, иако није био на тој дужности, потписао уговоре којима се запосленима додељују плацеви, уневши, такође, нетачан датум закључења.

Осумњичена Снежана, како је наведено, уписала је деловодне бројеве на уговорима доводећи директора у заблуду да их потпише да би били оверени у суду.

Богољуб је потписао уговор са Петром о уступању земљишта и омогућио му да стекне противправну корист у износу од 4,7 милиона динара, рекли су у полицији.

Истражни судија Вишег суда у Нишу осумњиченима је одредио једномесечни притвор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара