Јоцићу поново одложено суђење

Суђење Сретену Јоцићу оптуженом за подстрекавање на убиство Горана Марјановића, одложено је други пут за редом, због недолска његових адвоката, за 27. април.

Поново је пред Вишим судом у Београду одложен почетак поновљеног суђења Сретену Јоцићу, званом Јоца Амстердам, оптуженом за подстрекавање на убиство Горана Марјановића. Суђење је овог пута одложено за 27. април, јер се у суду није појавио ниједан од четири адвоката оптуженог.

"Ово је класична опструкција поступка и биће вам одређен адвокат по службеној дужности", рекла је судија Маја Илић оптуженом Јоцићу у судници у Окружном затвору у Београду.

Судија Илић претходно рекла да је адвокат Владимир Петровић отказао пуномоћје Јоцићу због неизмирених хонорара, а да адвокат Зденко Томановић није дошао због раније преузетих обавеза, као ни адвокатице из његове канцеларије Весна Лончар и Исидора Дацовић, које су обавестиле суд да не могу да присуствују из здравствених разлога.

Јоцић је рекао да је и он сам хтео да му буде одређен адвокат по службеној дужности, али да то буде Томановић, коме је раније отказао пуномоћје због "превеликих разлика", или неко од адвоката из његове канцеларије.

"Ја сам без браниоца и у проблему сам. Томановић хоће да се врати у поступак, а све даме које раде код њега су трудне су или на породиљском боловању. Имам проблем и с реформом правосуђа, озбиљно сам болестан и не могу да се лечим, а у затвору по два човека леже у кревету", рекао је Јоцић.

Како је рекао "до реформе правосуђа" адвокатске услуге плаћао је Томановићу, а да адвокат Петровић хоће поново паре које је Јоцић већ дао.

Судија Маја Илић рекла му је да то нема никакве везе са реформом правосуђа и поновила да ће Јоцићу бити одређен адвокат по службеној дужности.

"Мени је господин Томановић рекао да прихвата да ме брани, али када буде имао слободан термин. И ја сам хтео адвоката по службеној дужности, али да то буде Томановић. Ко да ме брани, Жика Шницла," рекао је Јоцић.

Судија: филозофирање неће много помоћи

"Ви не знате шта се дешава, дошао је адвокат и тражио од човека да прода бубрег да би га исплатио. Адвокати траже 26.000 динара на сат, а посету у затвору наплаћују 150.000 динара. Овде су адвокати будући министри или секретари министарства правосуђа", рекао је Јоцић.

Судија му је на то узвратила да "филозофирање неће много помоћи" и вратила Јоцића на оптуженичку клупу.

Почетак суђења одложен је 24. марта за 12. април због изостанка Јоцићевог адвоката Владимира Петровића.

Суђење ће почети испочетка јер је предмет после избора свих судија у Србији додељен судији Маји Илић, која га је преузела од судије Мирјане Поповић.

Јоцић је оптужен да је Миодрагу Продановићу и Бојану Милосављевићу у јулу 1995. године платио 50.000 немачких марака да убију Горана Марјановића, званог Гокси Бомбаш, и још једног човека са надимком Дуца.

Јоцић је у притвору 27. априла 2009. године, када је ухапшен због сумње да је организовао криминалну групу која је 23. октобра 2008. године убила власника загребачког недељника Иву Пуканића и његовог сарадника Нику Фрањића.

Јоцића је Тужилаштво за организовани криминал касније оптужило и за умешаност у убиство Пуканића, а почетак суђења по тој оптужници заказан је за 20. април, такође у затворској судници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара