СРС: Тужилаштво не испуњава обавезе

Хашки трибунал не испуњава своју обавезу и избегава да се изјасни о сусрету представника Тужилаштва трибунала и лидера СНС-а Томислава Николића, рекао шеф тима за одбрану Војислава Шешеља Зоран Красић.

Шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља Зоран Красић изјавио је да Тужилаштво Хашког трибунала не испуњава своју обавезу и избегава да се прецизно изјасни да ли је било сусрета између представника канцеларије Тужилаштва трибунала и лидера Српске напредне странке Томислава Николића.

Красић је подсетио да је Шешељ упутио захтев Хашком трибуналу за достављање информације о евентуално обављеним разговорима и навео да има доказе о тим сусретима представника канцеларије Тужилаштва трибунала и Николића, који је својевремено као високи функционер СРС био шеф за одбрану Шешеља.

Поступак против Шешеља покренут због непоштовање суда и откривања имена 11 заштићених сведока требало би да почне 20. априла, најавио је Красић.

Преостали сведок суда у поступку за ратне злочине требало би да буде саслушан почетком маја и током тог месеца вероватно ће у Хашком трибуналу бити размотрено да ли постоје услови да Шешељ буде ослобођен свих оптужби и пушен на слободу, истакао је Красић.

Красић је навео да за следећу недељу није планиран наставак суђења Шешељу, истичући да Тужилаштво до сада није успело да докаже кривицу лидера СРС, који се више од седам година налази у хашком притвору.

Шешељу се суди за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Војводини и Босни и Херцеговини од 1991. до 1993.године.

Шешељ је додатно оптужен за непоштовање Трибунала због обелодањивања имена и других личних детаља три сведока чији је идентитет био заштићен од јавности. Шешељ је други пут оптужен зато што је у књизи објавио податке о 11 заштићених сведока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара