Где су средства из Ребрачиног фонда?

Из Института за онкологију и радилогију тврде да на њихов рачун нису уплаћена никаква средства из Фонда ухапшене Катарине Ребраче. Њен бивши супруг тврди да није крива.

Бивша манекенка Катарина Ребрача и њене сараднице задржане су у притвору, због сумње да су незаконито присвојиле 37 милиона динара, прикупљених посредством Добротворног фонда чији је Ребрача председник.

Ребрача је основала Добротворни фонд пре четири године, како би сакупио средства за оснивање првог центра за рано откривање рака дојке у Србији при Институту за онкологију и радиологију.

Поводом тог случаја, на Институту за онкологију и радилогију тврде да на рачун Института нису уплаћена никаква средства из Фонда, због чега су и раскинули сарадњу.

Ненад Боројевић, директор Института, каже да је уплаћен један износ средстава за прегледе које су лекари, сестре и техничари института одрадили.

"Све време говорим о томе да ако јесу уплаћена нека средства, која су донаторска, усмерена на фонд "Катарина Ребрача" за реконструкцију Института, та средства до Института нису стигла", навео је Боројевић.

Огласио се и Ребрачин бивши супруг, Игор Ђурић, који тврди да је на рачун Института уплаћен новац за студијска путовања лекара и новац за реконструкцију пријемног одељења.

Међутим, Ђурић није имао одговор на питање зашто од новца из фонда нису купљени обећани мамографи.

"Не могу тачно да одговорим. У овој спецификацији нисам могао да анализирам, има много добављача. Појављују се имена фирми које се баве медицинском опремом. Доставићу вам их, јер је мени веома битно да истина победи", рекао је Ђурић.

Ђурић је навео и да је његова бивша супруга невина и да јој новац од донација није потребан, јер још увек може добро да зарађује од манекенског позива.

Највећи пројекат Добротворног фонда "Катарина Ребрача" за 2008. годину био је прикупљање средстава за куповину три дигитална мамографа за онколошке институте у Београду, Нишу и Новом Саду.

Пре оснивања добротворног фонда, Катарина се бавила манекенством. Рођена је 1972. године у Њујорку. У Београд се вратила 2000. године када је основала модну агенцију "К моделс".

Осим Катарине Ребраче, ухапшене су чланице Управног одбора фонда Мирјана Христић (1958), Слађана Миронија (1964), која је и оснивач агенције "Топ имиџ", Татјана Бабац (1972), оснивач и одговорно лице агенције "Импакт консалтинг", и Сандрина Богуновић (1949), одговорно лице агенције "Центар за креативно домаћинство" из Београд.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара