Истрага због напада на кошаркаша

Због сумње да су нанели тешке телесне повреде кошаркашу Партизана Страхињи Милошевићу, поднет захтев за спровођење истраге против Бојана Михајловића, Дамира Михајловића, Горана Бешића и Михајла Смиљанића.

Више јавно тужилаштву у Новом Саду поднело је истражном судији у том граду захтев за спровођење истраге против четири лица, због постојања основане сумње да су нанели тешке телесне повреде кошаркашу Партизана Страхињи Милошевићу, изјавио је портпарол Републичког јавног тужилаштва Томо Зорић.

Зорић је рекао да је захтев за споровђење истраге поднет против Бојана Михајловића, Дамира Михајловић, Горана Бешића и Михајла Смиљанића, због постојања сумње "да су извршили  кривично дело насилничко понашање на спортској приредби у стицају са кривичним делом тешке телесне повреде."

Они се терете да су у ноћи између 3. и 4. априла напали истакнутог спортисту, кошаркаша Партизана и нанели му тешке телесне повреде, објаснио је Зорић.

Захтев за споровђење истраге поднет је и против Гојка Ћулибрка због постојања основане сумње да је извршио кривично дело помоћ учиниоцу после извршног кривичног дела.

Зорић је додао да је Више јавно тужилаштво у Новом Саду дало предлог да се свим осумњиченима одреди притвор.

Према његовим речима, осумњичени су и раније чинили кривична дела насилничко понашање, за шта се против њих воде кривични поступци пред Основним судом у Новом Саду.

Зорић је подсетио да је републички јавни тужилац Загорка Доловац присуствовала састанку са представницима највиших републичких, покрајинских и градских органа, посвећеном безбедносној  ситуацији у граду и заштити материјалне и личне сигурности Новосађана.

"Републичко јавно тужилаштво овим путем шаље јасну поруку јавности да ће у оквиру својих законских овлашћења учинити све, заједно са надлежним органима, да се свим облицима насиља стане на пут како би се подигао ниво безбедности, а грађани Србије осећали сигурно", закључио је Зорић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара