Симовић није у Хрватској

Припадник "земунског клана" Милош Симовић, који је у Србији осуђен за убиство премијера Зорана Ђинђића, није у Хрватској, тврди хрватско министарство унутрашњих послова.

Хрватско министарство унутрашњих послова демантовало је тврдње појединих медија у Србији да се Милош Симовић, припадник "земунског клана" и човек који је у Србији правоснажно осуђен за убиство српског премијера Зорана Ђинђића, крије у Хрватској.

Како је новинарима изјавила Ивана Модрић из кабинета шефа полиције, за Симовићем је расписана међународна потерница, па би га хрватски МУП свакако ухапсио да поседује информацију о његовом наводном боравку у Хрватској.

Модрићева је изјавила да им ни колеге из српског МУП-а нису јавили било какву информацију која би указивала на могућност да се Симовић налази у Хрватској.

Хрватски медији пренели су тврдње београдског листа "Прес" да се Симовић скрива по Хрватској из које се наводно често пребацује у остале земље региона да би се дружио с још неким припадницима српског подземља, а пренели су и тврдњу да су му недавно у посети били и супруга и син који живе у Србији.

"Прес" причу о Симовићевом бекству повезује са недавним открићем српске полиције, која је 30. марта у шумарку крај аутопута Београд - Загреб, недалеко од куће браће Милоша и Александра Симовића, нашла закопане пушке које су наводно припадале "земунском клану".

Браћа Симовић су побегла из Србије после убиства премијера Ђинђића, а судило им се за 17 убистава, три отмице и два терористичка напада, за шта су осуђени на 40 и 35 година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара