Куд плови Капетан Драган

Од када је суд у Аустралији одлучио да буде изручен Хрватској, Капетан Драган је нестао. Последњи пут виђен у понедељак, у луци Кофс Харбур. Аустралијски лист Еиџ пише да Хрватска може "изгубити шансу" да суди Драгану Васиљковићу - ако се он докопа Србије.

Аустралијског држављанина Данијела Снедена, познатијег као Капетан Драган, нико није видео од понедељка, дан пре одлуке аустралијског суд  да буде изручен Хрватској.

Последњи пут је виђен у граду Кофс Харбур, на обали Новог Јужног Велса, 540 километара далеко од Сиднеја.

Данашњи сиднејски Аустралијен пише да аустралијска полиција није предузела никакву истрагу против Драгана Васиљковића, од када је пре четири и по године откривено да се налази у тој држави, а да је у Хрватској оптужен за наводне ратне злочине.

Истовремено, аустралијски Еиџ пише да хрватско правсуђе "може изгубити" шансу да суди Капетану Драгану.

Портал се позива на изјаву заменика хрватског државног тужиоца Драгана Новосела, коју је дао у ХРТ-овој емисији "Отворено", да Хрватска неће имати други избор него да суђење Капетану Драгану препусти Србији, уколико он успе да се докопа своје друге отаџбине.

Новосел је тада рекао и да Хрватска има "необориве" доказе о злочинима које је, наводно, Васиљковић починио и да ће, ако буде потребно, све материјале послати Специјалном суду за ратне злочине у Београду.

Аустралијски медији спекулишу са претпоствком да је Капетан Драган побегао на свом броду и да се упутио према Србији.

Ту претпоставку објашњавају чињеницом да је Капетан на свом броду једрио од Европе до Африке, да је познати авантуриста, који, осим осталог поседује и међународну пилотску дозволу.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво