Кривична пријава против Виловског

Због злоупотребе службеног положаја, поднете кривичне пријаве против Симеона Виловског и Добривоја Томића. Виловски се сумњичи да је Томићу за 1.000 динара продао ауто марке "ауди" у власништву манастира Бањска и издавао у закуп простор у власништву црквене општине.

Припадници Управе криминалистичке полиције Београда поднели су, Вишем јавном тужилаштву у Београду, кривичну пријаву против Симеона Дејана Виловског и Добривоја Томића, због сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је да постоји основана сумња да је Виловски, који је био секретар разрешеног владике рашко-призренског Артемија, у јуну 2009. године, продао ауто који није био у његовом власништву.

Путничко возило "ауди А4" које је манастир Бањска купио за 2.475.000 динара наменски за сопствене потребе, Виловски је продао Томићу за 1.000 динара, а затим је, у договору са њим, ауто регистровао на Томићево име и задржао га за себе, рекао је Дачић.

Према речима министра полиције, Виловски је, 2003. године, у име Епархије рашко-призренске, издао у закуп пословни простор, власништво црквене општине у Призрену, Албанцу са територије општине Призрен, на период од три године, унапред, од 300 евра месечно.

Од тог лица, Виловски је узео укупно 9.000 евра, које није уплатио у благајну епархије, већ је новац задржао за себе, рекао је министар полиције.

Виловски је ухапшен 11. марта у околини Солуна, у Грчкој, по потерници српског Интерпола и налази се у екстрадиционом притвору.

Министарство правде Србије је, 23. марта, упутило надлежним органима Грчке молбу за његово изручење.

Виши суд у Београду води истрагу против власника грађевинског предузећа "Раде Неимар" Предрага Суботичког и архимандрита Виловског, због сумње да су незаконито присвојили 350.000 евра намењених реконструкцији манастира.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара