Аустралија нуди помоћ Докићу

Аустралија ће понудити помоћ свом држављанину Дамиру Докићу као и сваком грађанину који има проблема у иностранству, али се неће мешати у процес који ће се водити пред судом у Србији. Докић приведен због претњи амбасадорки те земље, недозвољеног држања оружја и експлозивних материја.

Аустралијски министар иностраних послова Стивен Смит рекао је да ће амбасада те земље понудити помоћ оцу тенисерке Јелене Докић, Дамиру, који је приведен у Врднику, због претњи амбасадорки те земље.

Полиција је приликом претреса Докићеве куће пронашла седам ловачких пушака и пиштоља марке "берета" у легалном поседу, две бомбе и 20 метака калибра 357 за које није имао дозволу, па му је одређен једномесечни притвор.

"Господин Докић је аустралијски држављанин и понудићемо му помоћ као и сваком нашем грађанину који има проблема у иностранству. Учинићемо све што можемо за њега", изјавио је Смит.

Смит је истакао да Аустралија не жели да се меша у процес који ће се водити пред судом у Србији.

"Не желим да се мешам у рад суда у Србији, али претпостављам да већина Аустралијанца сматра да овај случај прате несрећне околности и сада размишља, пре свега, о томе шта се десило ћерки господина Докића", објаснио је Смит.

Ауистралијски министар је додао да аустралијска влада озбиљно узима у обзир све претње упућене амбасадама и конзуларним представништвима те земље.

"Обавештени смо да је господин Докић ухапшен и да ће му се судити по одредбама српског закона. Сваки даљи мој коментар био би неумесан", закључио је Смит.

Агент Јелене Докић, која тренутно наступа на турниру у Букурешту, рекао је да је аустралијска тенисерка узнемирена и тужна због хапшења оца.

Докић је пре неколико дана појединим дневним листовима у Србији изјавио да ће убити амбасадорку Аустралије у Београду Клер Биргин, због тога што је лист из те земље "Спорт енд Стајл" објавио интервју са Јеленом у којем она тврди да ју је отац годинама физички и психички злостављао.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво