Трајно одузимање дела Легијине куће

Специјалном суду поднет захтев за трајно одузимање дела куће Милорада Улемека Легије на Цераку, рекао тужилац Миљко Радисављевић. Улемек осуђен на 40 година затвора због више кривичних дела.

Тужилаштво за борбу против организованог криминала поднело је суду захтев за трајно одузимање дела куће на Цераку од бившег команданта Црвених беретки Милорада Улемека Легије, изјавио је тужилац Миљко Радисављевић.

Улемек је осуђен на казну од 40 година затвора због организације убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, због убиства Ивана Стамболића и бројних других кривичних дела, подсетио је тужилац.

Специјални суд у Београду је у јуну прошле године донео решење о привременом одузимању дела Улемекове куће од око 178 квадратних метара, који се сада налази у поседу Дирекције за управљање том имовином.

Радисављевић је указао да тужилаштво сада подноси захтев за трајно одузимање Улемекове некретнине пошто су кривични поступци против њега правоснажно окончани.

Ово је други захтев за трајно одузимање по Закону о одузимању имовине стечене кривичним делом, који је почео да се примењује 1. марта прошле године, а први је био био поднет поводом одузимања плаца у Шилеровој улици од наследника вођа земунског клана Душана Спасојевића и Милета Луковића.

О захтеву за трајно одузимање имовине одлучиваће судија Специјалног суда на јавном рочишту, које ће бити заказано по подношењу захтева.

Право жалбе Апелационом суду

Уколико буде донето решење о трајном одузимању, Улемек ће имати право да се жали Апелационом суду у Београду, а уколико и овај суд потврди првостепену одлуку Улемек ће трајно остати без свог дела куће.

Спорни део куће привремено је одузет Улемеку пошто није успео да докаже законито порекло новца којим је купљен стан, односно његова вредност, процењена на око 250.000 евра, у несразмери је са приходима које је Улемек остваривао у време њене куповине.

Истом одулуком Специјални суд је одлучио да други део куће која је била укњижена на Улемека у улици Илије Стојадиновића 87 остане у власништву његове супруге Александре Ивановић и њихово двоје деце, пошто је успела да докаже законито порекло новца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво