Бивши директор "Икарбуса" у притвору

Виши суд у Београду одредио притвор бившем генералном директору "Икарбуса" Станиславу Глумцу због сумње да је оштетио предузеће за преко 60 милиона динара. Истражни судија донео решење и о проширењу истраге против Глумца.

Због сумње да је са раније ухапшеним директорима "Икарбуса" оштетио то предузеће за преко 60 милиона динара, Виши суд у Београду одредио је притвор до месец дана бившем генералном директору "Икарбуса" Станиславу Глумцу (58), и покренуо истрагу против њега.

"Истражни судија је саслушао Глумца, одредио му притвор и донео решење о проширењу истраге против њега, због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја", изјавила је Танјугу портпарол суда Душица Ристић.

Портпарол Ристић је додала да је Глумцу притвор одређен због опасности да би могао да утиче на сведоке који треба да буду саслушани у току истраге, као и због висине запрећене казне за кривично дело које му се ставља на терет.

Глумац је осумњичен да је од 2000. до 2002. године заједно са тадашњим директорима "Икарбуса" Срећком Нијемчевићем и Драгићем Драгојловићем, набавио 359 аутоматских мењача по знатно вишим ценама од тржишних.

Мењачи који се уграђују у аутубусе, набављени су код немачког произвођача "Воит турбо", чиме је тој фирми прибављена противправна имовинска корист од више од 60 милиона динара, за колико је предузеће "Икарбус" оштећено.

Нијемчевић и Драгојловић ухапшени су средином јануара, после чега је Виши суд покренуо истрагу против њих.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије