Ухапшен бивши директор "Икарбуса"

Бивши генерални директор предузећа "Икарбус", Станислав Глумац, ухапшен због сумње да је злоупотребио службени положај и оштетио то предузеће за око 60,6 милиона динара.

Београдска полиција ухапсила је бившег генералног директора предузећа "Икарбус", Станислава Глумца (58) из Београда, осумњиченог да је злоупотребом положаја оштетио то предузеће за око 60,6 милиона динара, саопштено је из МУП-а Србије.

Станислав Глумац ухапшен је у наставку полицијске акције на сузбијању корупције, коју су спровели припадници Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе за град Београд у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Бивши генерални директор "Икарбуса" осумњичен је да је од 24. фебруара 2000. до 23. сепрембра 2002. године са Срећком Нијемчевићем, тада техничким директором, и Драгићем Драгојловићем, тадашњим директором развоја "Икарбуса", који су у притвору, набавио 359 аутоматских мењача немачког произвођача "Voith Turbo" по знатно вишим ценама од тржишних.

На тај начин је, како се наводи, прибавио противправну имовинску корист предузећу "Voith Turbo" из Немачке у износу од 60,6 милиона динара, оштетивши предузеће "Икарбус" за тај износ.

Глумац ће уз кривичну пријаву бити приведен истражном судији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије