Ухапшен власник АТП "Морава"

Због сумње да је оштетио транспортно предузеће "Морава" и прибавио противправну корист предузећу "Травел Травел", у износу од 150 милиона динара, у Краљеву ухапшен Остоја Тегелтија.

Краљевачка полиција, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Краљеву, ухапсила је Остоју Тегелтију (50), из Сремске Каменице, директора предузећа АТП "Морава травел, травел" са седиштем у Врњачкој Бањи, и директора и власника предузећа "Травел Травел" из Новог Сада.

Тегелтија је осумњичен да је оштетио АТП "Морава" и прибавио противправну имовинску корист свом предузећу "Травел Травел" у износу од 150 милиона динара.

У периоду од 2006. до 2009. године, на основу фалсификоване одлуке Управног одбора, он је пребацио 46 милиона динара, са рачуна АТП "Морава" на рачун Агробанке у Новом Саду. Та средства је користио за враћање кредита који је „Травел Травел" подигао на име куповине предузећа АТП "Морава".

Остоја Тегелтија је прибавио противправну имовинску корист свом предузећу „Травел Травел", тако што је сачињавао уговоре о закупу аутобуса по знатно вишим ценама од тржишних чиме је вршио одлив средства са АТП "Морава" на рачун "Травел Травел".

Дозволе за међународне линије, која су биле у власништву АТП "Морава", Тегелтија је изнајмљивао другим правним лицима уз новчану надокнаду.

Полицијски службеници су од Остоје Тегелтије одузели седам аутобуса, који су у власништву предузећа АТП „Морава" и „Травел Травел", због сумње да су бројеви шасије фалсификовани.

Око сто радника АТП "Морава", због неисплаћених зарада и дневница, већ два и по месеца држе у блокади аутобуску станицу у Врњачкој бањи, која је, такође, у Тегелтијином власниству.

Издавачко предузеће "Ибарске новости", које је до недавно било у власништву Остоје Тегелтије, је банкротирало, а прву рату за куповину Радија Врњачка Бања никада није уплатио.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије