Суботић vs. Медојевић

Пошто је Станко Суботић звани Цане оптужио Небојшу Медојевића да "лажима обмањује јавност по налогу Милана Бека и Мирослава Мишковића", лидер Покрета за промене рекао је да је његово гостовање у емисији "Интервју" чиста намештаљка. Аутор емисије демантује Медојевића.

Јучерашње гостовање у емисији "Интервју са Југославом Ћосићем" на телевизији Б92 било је чиста намештаљка, са циљем да се пошаљу поруке врху власти у Србији да оптужница против Станка Суботића Цанета не сме бити проширена, рекао је лидер Покрета за промене Небојша Медојевић за Вечерње новости.

"Уколико специјални тужилац прошири оптужницу и за кривично дело као што је транснационални криминал, Суботић више неће бити сигуран ни у Швајцарској, чије правосуђе не познаје актуелну квалификацију 'злоупотреба службеног положаја', па га зато и не изручује Србији", истакао је Медојевић.

Медојевић је изјавио да му "водитељ емисије није ни наговестио да се спрема преседан и да ће бити живог укључења у интервју, још мање да трећи учесник разговора може бити лице са црвене Интерполове потернице".

"Била је то класична намештаљка", рекао је Медојевић и најавио да ће због оног што се догодило у емисији тужити Станка Суботића редовном суду.

Медојевић је демантовао да има било шта са Мирославом Мишковићем и Миланом Беком или са приватизацијом Новости и Луке Београд, оцењујући да је он у свему "колатерална штета".

Аутор и водитељ емисије Југослав Ћосић, међутим, наглашава да је Медојевића питао о укључењу и да је он могао, ако је хтео, да одбије укључење Суботића.

Суботић: Оптужбе по налогу Мишковића и Бека

Суботић, за којим је Србија расписала међународну потерницу, у директном телефонском укључењу у емисију "Инетрвју са Југославом Ћосићем" питао је лидера црногорског парламентарног Покрета за промене Небојшу Медојевића да ли "лажима обмањује јавност по налогу Мише Бека и Мишковића, који су га преварили за 50 милиона евра".

Милан Беко и Мирослав Мишковић, како је рекао Суботић, на њега су "ударили хајку" када је требало да му тај новац врате.

Суботић је у укључењу , како је рекао из Женеве, рекао да су Беко и Мишковић његовим новцем купили Вечерње новости и Луку Београд, као и да га сада нападају јер не желе да му врате 50 милиона евра.

"Од тог новца су купили Вечерње новости и Луку Београд, а када је дошло време да враћају новац онда су почели да организују хајку на мене са својом ударном песницом у Црној Гори Медојевићем, у Србији Тијанићем а у Хрватској Ратком Кнежевићем", рекао је Суботић.

Уређивачки колегијум „Вечерњих новости" оцењује да је емисија на ТВ станици Б92, још један, тобоже случајни али провидно професионално режирани напад на „Вечерње новости".

„Уређивачки колегијум је задужен за уређивање новина, без обзира ко је власник, иако није свеједно ко је власник медија. За нас је, ипак, најважније да слободно, по свом одабиру, професионалним критеријумима, етичким начелима, политичком опредељењу правимо новине", наводи се у саопштењу.

"Делта Холдинг" је демантовала све тврдње које су изнете у синоћној емисији и позвала државне институције да реагују и пруже "правну заштиту домаћим компанијама које савесно послују примењују домаће и међународне стандарде пословања".

Лука Београд такође је демантовала тврдње, негирајући да је Суботић имао било каквог удела у куповини луке.

Посланици о Суботићевим оптужбама

Шеф посланичке групе Социјалистичка партија Србије - Јединствена Србија Бранко Ружић рекао је да је уверен да ће надлежни органи проверити све информације, па и оне које је Суботић изнео и да је уверен да надлежни то чине и без укључења Суботића у емисију на телевизији Б92 где је изнео те тврдње.

Заменик шефа посланичке групе Г17 плус Влајко Сенић рекао је да уколико неки државни орган сматра да постоји нешто спорно треба то и да истражи и да претпоставља да ће се Одбор за безбедност бавити тиме.

"У тим стварима се више него у другим и политика провлачи. Мислим да ту има свега и време ће показати о чему се ту ради", нагласио је Сенић.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић изјавио је да је за њега изјава Суботића била чудна, а да је његово директно укључење у емисију изненађење за све.

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Драган Тодоровић рекао је да уопште не очекује да ће држава реаговати на наводе Суботића и оценио да је приватизација у Србији у највећој мери обављена "прљавим новцем стеченим криминалом, шверцом дувана и наркотика" и да је у највећој мери у то умешана политика и државни врх.

"Вечерње новости приватизоване су 1997. године, онда је та приватизација поништена да би се крајем 2006. године Новости поново појавиле као компанија која није приватизована", изјавио је Тодоровић.

Посланица Српске напредне странке Јоргованка Табаковић је рекла да држава која дозволи да Закон о спречавању прања новца мења већ други пут, а примењује селективно , јесте држава која је и омогућила да се деси таква прича.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије