Подаци о криминалцима на једном месту

Хрватска и српска полиција ускоро ће основати заједнички центар за борбу против организованог криминала са јединственом базом података, најавио хрватски министар Томислав Карамарко.

Министар унутрашњих послова Хрватске Томислав Карамарко најавио је да ће ускоро с МУП-ом Србије бити формиран заједнички центар за борбу против организованог криминала, са базом података о организованом криминалу у региону.

Карамарко је за загребачки Јутарњи лист рекао да ће заједнички центар, ако централа буде у Београду, водити неко из Загреба, или обрнуто.

Говорећи о убиству држављанина Србије Цветка Симића, чије измасакрирано тело је пронађено у загребачком језеру Јаруну, Карамарко је рекао да је Симић био "део организације која је осигуравала тзв. балканску руту трговине наркотицима с Блиског истока на европски запад, као и из Јужне Америке, морским путем према Европи".

"Проверавамо сумње у којој су мери снабдевали Хрватску и Загреб", додао је хрватски министар полиције.

Начелник канцеларије директора хрватске полиције Крунослав Боровец изјавио је да се хрватска полиција Симићем бавила месец дана пре него што је пронађен његов леш, будући да је његова породица у Србији пријавила нестанак и време када је ушао у Хрватску.

Боровец је додао и да је полиција 18. фебруара пронашла запаљени аутомобил у власништву једне агенције за изнајмљивање аутомобила, чији је корисник био Симић.

Главно питање за полицију јесте то како је и на којем месту Симић убијен, јер се претпоставља да је до одсецања делова тела дошло после убиства.

О убиству Цветка Симића јуче су у Београду разговарали директор полиције Србије Милорад Вељовић и заменик директора хрватске полиције Милијан Бркић, а након састанка поручили су да ни Србија ни Хрватска неће бити уточиште криминалним групама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије