Оптужница због ратног злочина

Против Дарка Радивоја подигнута оптужница због сумње да је 20. новембра 1991. године, починио злочин против ратних заробљеника на територији општине Тења у Хрватској.

Тужилаштво за ратне злочине Србије саопштило је да је подигло оптужницу против Дарка Радивоја (41) због сумње да је 20. новембра 1991. године, као припадник милиције у саставу ТО Тења, починио ратни злочин против ратних заробљеника на територији општине Тења у Хрватској. 

Радивоју се ставља на терет да је убио Марјана Плетеша, припадника 130. бригаде ХВ, који је био рањен, а потом заробљен.

Радивој га је, како се наводи у оптужници, заједно са Бранком Стјепановићем, такође припадником милиције, извео из амбуланте у Тењи у намери да га превезе до команде у Боботи.

У близини улаза у православно гробље у месту Ћелије извео га је из возила и у њега испалио рафал из аутоматске пушке, наневши му повреде по глави и по целом телу, услед којих је код Плетеше наступила смрт, каже се у саопштењу Службе за односе са јавношћу Тужилаштва за ратне злочине Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије