Ухапшен "Балкански краљ трговине људима"

Миливоје Зарубица, осуђен 2004. и 2005. године због "учествовања у организовању проституције и противправном лишењу слободе најмање 11 молдавских држављанки", ухапшен на подручју Блаца код Куршумлије.

Полиција је ухапсила Миливоја Зарубицу (45), званог Пуја, који је јавности познат као "Балкански краљ трговине људима", саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Зарубица, јавности познат и као ''Балкански краљ трговине људима'', је ухапшен на подручју места Блаце код Куршумлије. За њим је био издат налог за хапшење, због издржавања казне затвора у трајању од четири године, по правоснажној пресуди Вишег суда у Београду.

Приликом хапшења, Зарубица је "користио фалсификована докумената на име Зоран Паповић, са којима је боравио на подручју Ниша и Лесковца. Тамо се бавио трговином културних добара, пронађених приликом незаконитих археолошких ископавања на различитим локацијама у Србији", наводи се у саопштењу.

Зарубицу је Виши суд у Београду 2004. и 2005, заједно са још 11 особа, осудио за кривична дела везана за трговину људима, због учешћа у организовању проституције и противправном лишењу слободе најмање 11 молдавских држављанки".

МУП наводи да је Миливоје Зарубица 2003. године био у бекству два месеца, када је полиција за њим трагала због посредовања у проституцији и подсећа да је тада ухапшен за време акције "Сабља" у Батајници.

"Током 1999. против њега су поднете три кривичне пријаве", наводи МУП и прецизира да је "у само једној акцији против Зарубице, у децембру 1999. године, полиција у Реснику пронашла 46 девојака из Румуније и Молдавије и 180.000 марака".

У новембру 2008. године Антимафијашки суд у Болоњи осудио га је на 17 година затвора и новчану казну од 150.000 евра, због кривичних дела трговине људима и мафијашког удруживања, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије