Ухапшен Симеон Виловски

Симеон Виловски ухапшен у Грчкој. Виловски, коме се на терет стављају финансијске злоупотребе, ухапшен у предграђу Солуна, потврдио министар полиције Ивица Дачић.

Протосинђел Симеон Виловски ухапшен је у предграђу Солуна у Грчкој, изјавио је заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Грчка полиција ухапсила је Виловског, за којим је расписана међународна потерница, око поднева у предграђу Солуна, рекао је Дачић.

Министарство правде Србије ће у најкраћем року упутити грчким властима захтев за изручење протосинђела Симеона Виловског, речено је у том министарству. 

Грчким правосудним органима ће бити упућена молба за изручење уз сву неопходну судску докуметацију, поручују из српског Министарства правде.

Против архимадрита Симеона, бившег игумана манастира Бањска и смењеног архијерејског заменика Епархије рашко-призренске поднета је кривична пријава Вишем тужилаштву у Београду, а на терет му се стављају финансијске злоупотребе епархијских фондова у износу од више стотина хиљада евра.

Одлуком Синода Српске православне цркве привремено је разрешен дужности епископ рашко-призренски и косовско-метохијски Артемије, чији је секретар био Виловски.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије