Двојица кошаркаша и даље критично

Здравствено стање тренера и играча КК "Нови Сад" Немање Даниловића и Ненада Грозданића, повређених у саобраћајној несрећи код Марковца, и даље критично. Шесторица лакше повређених пуштени кући.

Најтеже повређени тренер и играч Кошаркашког клуба "Нови Сад" Немања Даниловић и Ненад Грозданић у саобраћајној несрећи која се догодила јуче на аутопуту Београд-Ниш код Марковца и даље су у критичном стању.

Даниловић и Грозданић животно су угрожени, изјавио је директор Центра за анестезиологију и реанимацију Клиничког центра Крагујевац Иван Гргић.

Гргоћ је рекао да су тренер и један од играча прикључени на апарате за вештачко дисање и мониторе за праћење виталних функција на којима се прати њихово здравствено стање.

"Задатак садашње терапије је да одржи организам и виталне функције у физиолошким границама, а с обзиром на природу можданих повреда, за опоравак тих функција биће потребно доста времена", нагласио је Гргић.

Према његовим наводима, у посебно тешком стању је кошаркаш Ненад Грозданић "чија су оштећења мозга много озбиљнија".

Гргић је рекао да су повређени тренер и играч примљени на одељење Интензивне неге са тешким повредама главе и мозга и контузионим жариштима у плућима.

"Повреде главе код оба младића су крајње озбиљне и оне их животно угрожавају", додао је Гргић.

Преостала шесторица кошаркаша који су у саобраћајној несрећи код Лапова задобили лакше повреде, пуштени су на кућно лечење и они су јуче поподне отпутовали за Нови Сад.

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић обишла је јуче повређене кошаркаше и рекла да је под дубоким утиском трагедије одличног тима, али да је задовољна третманом медицинског особља крагујевачке болнице.

Удес се догодио у недељу 45 минута иза поноћи, када је комби београдске регистрације БГ 816-646, који је превозио кошаркаше са утакмице у Крушевцу, великом брзином ударио у приколицу камиона који се кретао у истом смеру, ка Београду.

Возач теретног камиона рекао је екипи РТС-а да је непосредно пре удеса, у ретровизору видео комби који му се приближавао и да је неколико тренутака касније осетио снажан удар. Оба возила упућена су на ванредан технички преглед.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво