Одложено суђење Горану Давидовићу

Виши суд у Новом Саду одложио је суђење Горану Давидовићу и још осморици због напада на учеснике антифашистичког скупа у Новом Саду октобра 2007. године на захтев његовог браниоца.

Суђење Горану Давидовићу и још осморици због напада на учеснике антифашистичког скупа у Новом Саду, који је одржан октобра 2007. године, одложено је на захтев Давидовићевог браниоца, саопштио је Виши суд у Новом Саду.

Суђење је било заказано за 8, 9. и 10. март, али је одложено зато што је у току поступак екстрадиције Давидовића, који је у екстрадиционом притвору у Немачкој где је ухапшен јер се у Србији није одазвао на одслужење једногодишње затворске казне због изазивања националне, расне и верске мржње.

У саопштењу Вишег суда се наводи да је суђење одложено и због захтева одбране окривљеног Долфа Поспиша, који је поднео предлог споразума о признању кривице, али и на захтев Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.

Давидовићу, Поспишу и Недељку Пешићу из Шапца суди се јер су се 7. октобра 2007. године попели на ограду Дома војске, иако им је полиција забранила окупљање, и започели вербални, а након тога и физички сукоб са учесницима антифашистичког скупа, бацајући каменице и тврде предмете на њих.

Њима се ставља на терет да су салутирали нацистичким поздравом, јер су према оцени тужилаштва, подигли десну руку са испруженом шаком у правцу окупљених учесника антифашистичког скупа и тиме испровоцирали каснији сукоб.

Свих деветорица окривљених терете се да су се насилнички понашали према учесницима антифашистичког скупа.

Због насилничког понашања оптужени су и Радомир Дицков из Новог Сада, Урош Стојановић из Београда, Данијел Петровић из Новог Сада, Владан Неговановић из Новог Сада, Предраг Миловановић из Земуна и Предраг Голубовић из Прибоја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво