СРС: Шешељ на слободи у мају

Поступак против Војислава Шешеља се ближи крају и ослобађајућа пресуда би могла бити донета у мају, рекао шеф правног тима за одбрану Шешеља Зоран Красић.

Шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља Зоран Красић изјавио је да нису испуњени елементарни услови за доказни поступак одбране лидера радикала у Хашком трибуналу.

Уколико не буде донета ослобађајућа пресуда, коју би судије могле да разматрају у мају, тек онда се може размишљати о доказима одбране и другом делу претреса, казао је Красић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да ће суђење лидеру радикала пред Хашким трибуналом бити настављено у уторак, 9. марта, оценивши да се поступак против Шешеља ближи крају и да би ослобађајућа пресуда могла бити донета у мају.

Красић је рекао да ће у уторак и среду бити саслушана два сведока у предмету за ратне злочине и да се ближи крају барем први део поступка у коме се изводе докази тужилаштва, истичући да је Претресно веће преузело на себе да саслуша седам-осам сведока тужилаштва.

Он је навео да је Шешељ једини хашки оптуженик који се сам брани и коме Уједињене нацине нису финансирале трошкове одбране и да нема техничка средства за одбрану која су омогућена Слободану Милошевићу и Радовану Караџићу.

Шешељу се суди за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Војводини и БиХ од 1991. до 1993. године.

Шешељ је 21. јануара 2009. додатно оптужен за непоштовање Трибунала због обелодањивања имена и других личних детаља три сведока чији је идентитет по налогу Претресног већа био заштићен од јавности.

Шешељ је 24. јула осуђен на 15 месеци затвора због непоштовања суда и он је 5. октобра поднео жалбу на ту пресуду.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво