Повређени новосадски кошаркаши

Тренер и један играч КК "Нови Сад" животно угрожени након ноћашње саобраћајне несреће која се догодила код Марковца. Шест кошаркаша лакше повређено.

У саобраћајној несрећи која се догодила код Марковца на мосту преко реке Раче, тешко су повређени тренер Кошаркашког клуба "Нови Сад" Немања Даниловић (39) и играч Ненад Грозданић (20), док су шесторица кошаркаша лакше повређена.

"Даниловић и Грозданић у тешком стању, обојица су у коми, прикључени на апарате за дисање и у овом тренутку је незахвално давати прогнозе," изјавио је новинарима директор Неурорихуршке клинике Клиничког центра у Крагујевцу Радивоје Николић.

Николић је изнео да је Даниловић, који је у току ноћи оперисан, осим нагњечења мозга имао је и епидурални хематом, а Грозданић, који такође има нагњечење мозга, задобио је и прелом базе лобање и костију лица.

У несрећи су лакше повређени Бојан Љубојевић (31), Душан Алимпијевић (23), Љубомир Суботин (29), Бранислав Јанчикин (23), Душко Бунић (21) и Никола Драгаш.

Удес се догодио 45 минута иза поноћи, када је комби београдске регистрације БГ 816-646, који је превозио кошаркаше са утакмице у Крушевцу, великом брзином ударио у приколицу камиона који се кретао у истом смеру, ка Београду.

Возач теретног камиона рекао је екипи РТС-а да је непосредно пре удеса, у ретровизору видео комби који му се приближавао и да је неколико тренутака касније осетио снажан удар. Оба возила упућена су на ванредан технички преглед.

Помоћ повређенима понудила је Градска организација Црвеног крста, а хотелско-туристички комплекс "Шумарице" понудио је бесплатан смештај члановима породице.

Примена Закона о безбедности саобраћаја

Комитет за безбедност саобраћаја позвао је Владу Србије да без одлагања предузме мере да би почела примена одредби новог Закона о безбедности саобраћаја које уређују периодичну обуку и проверу знања професионалних возача, да би се безбедност у саобраћају подигла на највиши ниво.

У саопштењу Комитета је наведено да је саобраћајна несрећа у којој су повређени чланови кошаркашког клуба Нови Сад још једна тешка незгода у низу оних у којима су учествовала возила којим управљају тзв. професионални возачи.

Нови Закон о безбедности саобраћаја на путевима предвиђа посебну периодичну обуку и лиценцирање професионалних возача, али надлежни државни органи још нису омогућили услове за практичну примену тих одредби.

Србија је зато једна од ретких европских држава која не спроводи програм "освеживања знања" професионалних возача, истакнуто је у саопштењу.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво