Ухапшена криминална група

Полиција ухапсила осмочлану криминалну групу због сумње да је препродавала дрогу, оружје и експлозив. Сумња се да чланови групе учествовали и у покушајима убиства.

Припадници МУП-а ухапсили су чланове групе за које се сумња да су извршили кривична дела неовлашћене производње и стављање у промет опојних дрога, недозвољено држање и ношење оружја и експлозивних материја и удруживање ради вршења кривичних дела.

Код ухапшених су пронађени хероин, екстази, вагица за мерење, четири пиштоља и два револвера.

Ухапшени су Александар Станковић (23) , организатор групе, Петар Југовић (20), Божидар Сабољевић (18), Александар Милошевић (20), Никола Вушовић (20), Станко Николић (37) и малолетни М. Д. и Л. Ц. Полиција интензивно трага за Милинком Брашњовићем (28).

Сумња се да је Александар Милошевић, 26. фебруара ове године, на очиглед већег броја грађана, у насељу Медаковић, заједно са Милинком Брашњовићем, испалио више пројектила кроз прозор аутомобила В. К. верујући да пуцају у једног од чланова супарничке екипе.

Полиција претпоставља да се ради о освети, јер су у априлу 2009. године у кафани "Жута греда" имали обрачун са супарничком екипом, када је Милошевић тешко рањен.

Против Милошевића и Брашњовића биће поднета кривична пријава за кривично дело покушај убиства.

Такође, постоје сумње да је и покушај убиства Владимира Дураковића (24), у фебруару ове године, дело ухапшене групе.

Полиција ради на расветљивању свих догађаја у вези са завађеним криминалним групама. Осумњичени ће, уз кривичну пријаву бити предати дужурном истражном судији Вишег суда у Београду.