Убиство полицајца последња опомена

Министар полиције Ивица Дачић на комеморативном скупу у Тутину поручио да је убиство полицајца Жељка Зечевића последња опомена за све онe који не схватају да је криминал највеће зло. Зечевић сахрањен на Градском гробљу у Тутину.

Полицајац Жељко Зечевић, који је убијен пре два дана на дужности, сахрањен је на Градском гробљу у Тутину. Након интензивне потраге, полиција ухапсила Фахрудина Маврића који је осумњичен за убиство Зечевића.

Заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић поручио је на комеморативном скупу у Тутину да је убиство полицајца последња опомена за све онe који не схватају да је криминал највеће зло.

Дачић је у тутинском Дому културе рекао да од друштва, медија и свих политичких странака очекује подршку у борби против криминала и тероризма, а у циљу одржавања јавног реда, мира и заштите грађана Србије.

"Позивам све у држави да се ујединимо у најжешћој борби против криминала, јер нико не може и не сме бити јачи од државе. Напад на полицију и полицајца је напад на државу", поновио је министар полиције у препуној дворани која је била премала да прими све оне који су имали жељу да присуствују комеморацији.

Обећао је да ће полиција и даље чинити све да се супротстави криминалу у Србији.

"Посебно у овој национално мешовитој средини је битно да схватимо да криминал и они који врше тешке злочине нису припадници ниједног народа или националне мањине - они су криминалци и то је универзална категорија", поручио је Дачић и додао да је зато неопходно учинити све да се сачувају добри односи међу људима.

Велики губитак

Он је рекао да убијеног Жељка није познавао, али је рекао да зна да породици сигурно ништа неће надокнадити велики губитак. Министар је додао да је обавеза полиције да се Жељко и његова жртва никада не забораве.

"Све нас је потресла вест о убиству нашег полицијског службеника. Она је на суров начин показала колико је тежак полицијски посао", рекао је Дачић подсетивши на кратку биографију Зечевића који је иза себе оставио супругу, троје малолетне деце, родитеље и двојицу браће.

За Жељка је рекао да га је одликовала храброст и пожртвованост, да је часно обављао своје задатке и да је био омиљен као грађанин и полицајац.

"Полицајци су стално пред очима јавности одговорни за све што се дешава у држави водећи рачуна да не прекораче своје овлашћења. А онда се деси оваква трагедија", рекао је министар Дачић који је опраштајући се, како је рекао, у име владе, Министарства и полиције додао - "нека му је вечна слава и хвала".

Од убијеног Зечевића опростили су се шеф полицијске станице у Тутину Нермин Зећировић и председник општине Тутин Бајро Гегић.

Зећировић је рекао да је за њега ово најтужнији тренутак у животу, а Гегић се заложио за хитно проналажење извршиоца овог, како је рекао, гнусног злочина и да учине све да се нешто слично више никада никоме и нигде не деси.

Гегић је изразио спремност локалне самоуправе да обезбеди посао Зечевићевој удовици.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара