Читај ми!

Бивши директор Завода за васпитање деце и омладине правоснажно осуђен за злоупотребу положаја

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио бившег директора Завода за васпитање деце и омладине Београд Драгана Роловића на казну затвора од годину дана, те му је изречена јединствена казна затвора од пет година и два месеца, јер је искоришћавањем службеног положаја оштетио Завод за скоро 11 милиона динара.

Драган Роловић је осуђен за продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја, али му је у казну затвора урачуната и раније утврђена казна затвора од четири и по године, објављено је на сајту тог суда.

Такође, овом пресудом је досуђен имовинско-правни захтев оштећеном од 10.844.306 динара, док је за вишак имовинско-правног захтева оштећени упућен на парнични поступак.

Роловић је оглашен кривим да је искоришћавањем свог службеног положаја и прекорачењем границе свог службеног овлашћења прибавио себи корист од 10.844.306 динара, за који износ је оштетио Завод за васпитање деце и омладине.

Без знања и одлуке Управног одбора Завода, Роловић је располагао већим износом новца као једино службено лице са депонованим потписом и овлашћењем за располагање новчаним средствима код Управе за трезор, са различитих жиро-рачуна Завода, потписивао налоге за исплату са жиро-рачуна, те тако потписане налоге предавао благајнику, рачуновођи и шефу рачуноводства Завода.

Они су по овако преузетим налозима подизали новац са рачуна да би га уз потврду предавали "на руке" окривљеном, за који подигнути новац не постоји евиденција правдања утрошеног новца.

Роловић је окривљен за рањавање мушкарца 2018. године у ресторану на Жаркову.

недеља, 16. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије