Читај ми!

Прекинуто рочиште у Смедереву - оптужени за масовно убиство у Малом Орашју и Дубони у пратњи полиције изведен из суднице

Суђење ће бити настављено у Специјалном суду у Београду, пред Посебним одељењем за организовани криминал, сазнаје РТС. Оптужени Урош Блажић накратко је данас уведен у судницу Вишег суда у Смедереву, из које су га полицајци одмах и извели, јер су га напали родитељи жртава масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона.

Оптужени Урош Блажић накратко је данас уведен у судницу Вишег суда у Смедереву, из које су га полицајци одмах и извели, јер су га напали родитељи жртава масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона.

Блажић, с панциром на себи, у пратњи десетак полицајаца, доведен је у Виши суд у Смедереву где је требало да почне припремно рочиште. Он је оптужен за убиство девет младих и рањавање 12 особа у селима Мало Орашје и Дубона.

Мајка убијених Кристине и Милана Панића, Зорица Панић новинарима је испред суда казала да је Блажић ушао погнуте главе и питала:

“Где је та храброст, ти си стрељао моју децу. У мог сина он је сасуо 10 метака, а осам у ћерку”, рекла је Панићева и додала да она не прихвата суђење, већ само доживотну казну затвора.

Потврдила је и да је током инцидента по увођењу Блажића у судницу, клупа поломљена и да се због тога чуло да је нешто пукло. "Ово није суђење него мучење", казала је Панићева окупљеним новинарима.

Када су сви изашли из суднице, Хитна помоћ је збринула људе којима је позлило. 

Иначе, припремно рочиште заказано је за данас у 10 часова, и како је раније најављено требало је да буде затворено за јавност, а породице убијених у масакру стигле у суд пред почетак суђења Блажићу. У судницу су ушли чланови породица Стевановић, Митровић, Панић, Тодоровић и Милић, а придружиле су им се и Миљана Мартиновић и Миланка Негић, мајке девојчица које су убијене у Основној школи “Владислав Рибникар”.

Неки од њих у рукама су носили фотографије убијених.

Испред зграде суда било је доста припадника полиције. Урош Блажић и његов отац Радиша Блажић су у зграду суда доведени из притвора у ком се налазе од хапшења 5. маја прошле године. 

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије